Richard Morgan

Slomljeni anđeli

17,12 € / 129,00 kn

Dobrodošli natrag u brutalnu stvarnost dvadeset šestog stoljeća: život u kojem se svjetska politika proširila izvan Zemlje na cijeli svemir i u kojem je smrt samo kratkotrajni prekid, jer se ljudska svijest može digitalizirati zajedno s osobnošću, znanjem i sjećanjima i prebaciti u novo tijelo.
Takeshi Kovacs, ciničan i brz na okidaču, bivši je Poslanik, specijalno obučeni ratnik i bivši pripadnik jedinica što djeluju u okviru Ujedinjenih naroda. Promijenio je nekoliko poslova, ali i tijela, karijeru plaćenika nastavio je ploveći u privatnim vodama te pomažući vladama različitih planeta da ugase krvave revolucije. No, ako treba birati strane, Kovacs je uvijek samo na jednoj – svojoj. Tako da i nije neobično što će prihvatiti ponudu u potencijalno unosnom poslu te se u njega naglavce baciti s uskrsnulim plaćenicima. Sve što stoji između njih i drevne izvanzemaljske letjelice masakriran je grad utopljen u smrtonosnoj radijaciji, s lanca otpuštena nanotehnologija s milijun načina da ih ubije i pokoji as u rukavu superiorne rase Marsovaca. Naoružan s genetički poboljšanim instinktima i uvijek odanim Kalašnjikovima, Takeshi je spreman suočiti se sa svime što mu stoji na putu – i pustiti da vrag preuzme koga god ostavi iza sebe.
Richard Morgan britanski je pisac fantastike i znanstvene fantastike, autor romana “Digitalni ugljik” po kojem je Netflix snimio najskuplju seriju u povijesti svoje produkcije. Vorto Palabra predstavlja vam drugi dio trilogije, “Slomljene anđele”, u prijevodu Nevena Dužaneca.

Kupi proizvod na stranici Znanje.hr
Kategorija: