Joe Abercrombie

Crvena zemlja

22,43 

Bilo jednom u Dalekoj Zemlji…

Ona ima prošlost i nada se mirnom životu.

A onda joj spale dom i odvedu brata i sestru…

… prošlost nenadano izranja i ona se mora suočiti…

… s onim što je bilo i onim što slijedi…

U osvetničkom pohodu kroz divljinu i bezakonje.

 

Crvena zemlja, šesti po redu roman iz pera Joea Abercrombieja, samostalno je djelo iz svijeta Prvoga zakona. U priču nas uvode nekadašnja odmetnica Shy i njezin očuh Janje koji kreću na dalek put, preko pustoši i i nepreglednih ravnica gdje vlada zlatna groznica, do neistraženih predjela i surovih planina. Na putu će otkriti dugo skrivane tajne i upoznati šaroliko društvo prevaranata, plaćenika, nevoljnika i ljudi u potrazi za novim životom. Neke među njima već smo upoznali kroz prethodne romane, a svatko će u ovoj priči na svoj način upoznati vlastitu prošlost i suočiti se s prijetnjom budućnosti.

Joe Abercrombie, mladi britanski autor fantasyja, već je stekao vojsku poklonika svojom trilogijom Prvi zakon. U Crvenoj zemlji ponovno je uspio dočarati bajkoviti i surovi svijet mačeva i osvete, dvoboja i samostrela, srčanih junaka i zloglasnih zlikovaca – te ispričati napetu i dinamičnu priču u kojoj se isprepliću dobro i zlo, ljubav i mržnja, junaštvo i kukavičluk, izdaja i plemenitost. Kroz fantastični svijet Crvene zemlje prolaze kopači zlata, goniči stoke, divlji urođenici, doseljenici i izvidnici, pa je ovaj roman jedinstveni spoj fantastike i vesterna. Od prvih stranica čarobni svijet tragedija i spletki čitatelja uvlači u svoje mračne koloplete stradanja i plemenitih pobuda, primoravajući vas da zajedno s njegovim živopisnim junacima strepite, strahujete i volite, putujete i tragate, uz mnogo crnog humora i mrvicu ironije. U Dalekoj Zemlji sve je crveno od krvi, ništa nije ni crno ni bijelo, a nitko nije sasvim dobar niti sasvim loš.

Crvena zemlja, u prijevodu Ivana Zorića, s dosad neviđenim prizorima borbe, neodoljivim likovima te živopisnom prozom, predstavlja Abercrombieja na vrhuncu igre.

Kupi proizvod na stranici Znanje.hr
Kategorija: