Diane Setterfield

Bila jednom jedna rijeka

18,45 € / 139,00 kn

Godina je 1887., zimska je, mračna noć, najduža u godini, u svratištu Labud na rijeci Temzi, gdje će se uskoro dogoditi nešto nevjerojatno. Redoviti posjetitelji upravo su usred pričanja priča kako bi odagnali tamu kad se vrata naglo otvaraju otkrivajući ranjena stranca. U njegovim je rukama beživotno tijelo djevojčice koja je, po svim znakovima, već prešla na onaj svijet. No, nekoliko sati kasnije, ona će se vratiti u život. Je li u pitanju čudo? Ili bi znanost mogla pružiti objašnjenje? Ova pitanja imaju svoje odgovore, ali neki od njih prilično su mračni. Iako će mnogi pokušati riješiti zagonetku djevojčice koja je bila mrtva, a onda čudesno oživjela, misterij će se samo produbljivati. Dijete je, naime, nijemo i kao takvo nesposobno odgovoriti na osnovna pitanja: Tko je? I kome pripada?
Čak su tri obitelji odlučne u namjeri da je prisvoje. Imućna mlada majka uvjerena je kako se radi o njezinoj kćeri, otetoj usred noći prije dvije godine. Bračni par zemljoposjednika koji je netom prije saznao da im je njihov problematični sin zatajio postojanje vlastite kćeri, spreman je prigrliti svoje unuče. A župnikova domaćica, neobično i povučeno čeljade, uvjerena je kako joj se vratila mlađa sestra. No, svaka od ovih obitelji ima i svoje tragične tajne te će one morati izići na svjetlo dana prije nego se otkrije identitet oživjele djevojčice.
Diane Setterfield napisala je veličanstvenu tapiseriju folklora i znanosti, čarolije i mita. Napet, romantičan, nevjerojatne atmosfere, početak ovog djela oborit će vas s nogu, provesti kroz stvarne i imaginarne svjetove, do trijumfalne završnice koja će vam još dugo nakon što zaklopite knjigu odzvanjati u srcu…
Roman Bila jednom jedna rijeka prevela je Marta Kovač, tečno i nadahnuto, poput rijeke Temze koja nježno žubori kroz svaku stranicu ovog fantastičnog djela.

Kupi proizvod na stranici Znanje.hr
Kategorija: