Ian McDonald

Luna – Mladi Mjesec

18,45 € / 139,00 kn

Mjesec je, bez sumnje, novo i uzbudljivo mjesto za život. Ne postoji kazneno ni građansko pravo, već samo ugovorno i sve je, od braka i rastave pa do ubojstva, podložno pregovorima. Kultura Mjesečevih elita premrežena je (seksualnim) vezama koje ne pitaju za spol, a sve je začinjeno koktelima, dizajnerskim drogama i visokom modom isprintanom u 3D-u. No, Mjesec vas želi i ubiti. Svake sekunde u danu. Ne samo svojim negostoljubivim okolišem, iako je i on sam po sebi zastrašujuće i opasno mjesto za život. Računi za vodu, prostor, podatke i kisik svake sekunde rastu, mjeri se i naplaćuje svaki gutljaj i svaki san, svaka misao i udah. A možda se uz sve to nađete i usred sukoba vladajućih dinastija, poznatih pod nazivom Pet zmajeva. Morate se krvavo boriti kako biste se snašli u ovom gotovo feudalnom društvu. A to je upravo ono što je Adriana Corta i učinila.

Kao vođa najnovijeg, petog Mjesečevog Zmaja, Adriana je uspostavila čvrstu kontrolu nad industrijom helija koja daleku Zemlju opskrbljuje prijeko potrebnom električnom energijom. Ali za taj se status krvavo izborila. Sada, na zalasku života, Adriana otkriva kako je njezina korporacija, Corta Hélio, okružena mnogim neprijateljima koje je stekla tijekom svog meteorskog uspjeha. Da bi posao opstao, a obitelj preživjela, njezino petero djece morat će sačuvati majčino carstvo od tih neprijatelja… ali i obraniti se jedni od drugih.

Trilogiju “Luna” nazivaju jednim od najuzbudljivijih i najvažnijih znanstveno-fantastičkih serijala desetljeća i opisuju kao “Igru prijestolja u svemiru“. Radnje smještene u dalekoj budućnosti, oko pedeset godina nakon koloniziranja Mjeseca, ovo je uzbudljiv triler o članovima jedne obitelji uhvaćenima u žestokoj i nemilosrdnoj borbi za prevlast u surovom okruženju Mjeseca. Prateći sudbine mnogobrojnih likova, “Luna” pruža nezaboravan prikaz zastrašujućeg novog doma čovječanstva. Prijevod prvog dijela trilogije “Luna” potpisuje Kristian Vlašić.

Kupi proizvod na stranici Znanje.hr
Kategorija: